esmakahveci.reismee.nl

ST@GE

Hallo

Sorry dat het zo lang heeft geduurd voordat ik weer iets schrijf.
Hoe gaat het met jullie? Nog nieuwtjes?

Ik heb het druk met mijn stage ed. Het blijkt dat de instelling waar ik stage loop een samenwerkingsverband had met een Nederlandse organisatie uit Amsterdam, Spirit. Spirit helpt jeugdigen en gezinnen die problemen hebben met opgroeien en opvoeden. Vorig weekend hebben we de Nederlandse medewerkers van het vliegveld gehaald. De dag erop werd er een Congres gehouden over hoe de samenwerking was verlopen en wat voor resultaten het heeft opgeleverd. Op het congres hadden de meiden van mijn stageplek een show opgevoerd (dans en zang). De laatste dag zijn de Nederlandse medewerkers naar mijn stageplek gekomen om de instelling en de meiden te bezoeken.

Spirit heeft onder andere diverse methoden (Tools) geintroduceerd binnen het centrum. Een van die tools pas ik toe met de meiden, dus dat is wel leuk. De bedoeling van de tool is om te achterhalen wat de denkwijzen van de meiden zijn over onderwerpen als liefde en houden van.

Verder ben ik veel bezig met het organiseren van een goede vrijetijdsvulling voor de meiden. Ik krijg vanuit mijn stage boeken en films aangeraden die betrekking hebben met de doelgroep. De boeken pas ik, maar de films bekijk ik.

In mijn vrije tijd ga ik veel om met mijn nichtjes en de andere stagiare uit NL. Ik doe leuke dingen zoals boottochten, bioscoop bezoekjes, shoppen ed. ?n het weekend ga ik vaak naar mijn zus.

Ik woon in een eigen appartementje in onze familieappartementencomplex, maar elke avond staat er lekker eten klaar en mijn was wordt gewassen en gestreken, dus ik heb nog steeds niet echt geleerd om zelfstandig te wonen. Maar op dit moment vind ik dat helemaal geen probleem :p.

Verders heb ik in mijn gedachten al meerdere keren het postkantoor bezocht. Ik heb ook al bedacht wie ik allemaal een kaartje wil sturen en wat ik erop wil schrijven. Nu moet ik er alleen nog even werkelijkheid van maken :D.

Groetjes aan iedereen

Esma

Ingrid

Hee Esma

Leuk om ook een verhaaltje van jou te lezen.
Zo te horen heb je het erg druk op je stage en heb je het ook erg naar je zin.
Ook erg leuk om te lezen dat je in het weekend ook niet stil zit en je naast je stage nog veel doet.

Succes nog,
en we spreken elkaar snel weer.

Kus Ingrid

Vera

Heey Esma,

Wat leuk om wat van je te horen. Zo te horen heb je het naar je zin en wat grappig dat de organisatie in Turkije samenwerkt met een Nederlandse organisatie. Heb je naar hartenlust Nederlands kunnen praten??
Spreek je Sema nog wel eens? Hoe gaat het bij haar op stage?

Hopelijk spreken en zien we elkaar snel als we beide terug zijn in Nederland!!
Liefs Vera

josé en theo salfischberger senior

Dag Esma,
Je bent weer goed bezig geweest!, en doet leuke dingen. Als de meisjes in jou doelgroep je vertellen over 'hoe zij denken over liefde en houden van' wat is jou inbreng dan in deze en wat moet je er vervolgens mee doen? Je leert op die manier veel en doet mensenkennis op om zo met elkaar te communiceren. Je hebt je eigen appartement, dat is leuk!
Ontmoet je ook wel eens Jehovah's getuigen? Hier gaat alles z'n gangetje ! Wel leuk dat je weer iets van je liet horen. Veel sterkte succes en 'spirit' met je beloftevolle stage! Knuffels van ons uit het op dit moment natte Waalwijk. José en Theo senior.

Marlou

Haa Esma!
Ik was al benieuwd hoe het bij je ging. :) Leuk dat je er nu ook een verhaaltje op het gezet. Fijn dat je in ieder geval een leuke stage hebt. Je weekenden kom je ook wel door zo te lezen. Binnenkort weer een nieuwe update ;)
Liefs Marlou

Priscila en Cor

Lieve Esma,
Wij wensen jou heel veel succes op je stage adres. Ook heel veel wijsheid om te handelen. Vooral nu je alleen voor staat. Gelukkig gaan de dagen snel voorbij
en ben je spoedig weer bij ons, want je wordt gemist hier bij ons. Veel liefs van ons. HOU DOE

Anna en Cor Priest

Dag Esma,
Wat een indrukken zul jij daar op doen!!! je mensenkennis zal hierdoor zeker vergroot worden, zodat je zelf kunt bemerken, hoe je anderen juist kunt inschatten!. Wij hopen dat je een fijne tijd hebt, en vragen ons af og je ook al brs. eb zrs. of de koninkrijkszaal gezien hebt? Graag horen dat wij eens van je!! Misschien in je volgende 'up-date'?
Liefs van ons,
Cor en Anna

Hoi Esma,
Wat leuk om weer wat van jou te horen en te zien wat je allemaal beleefd. Eén ding is in ieder geval zeker, de dagen zijn waarschijnlijk te kort om al jou belevenissen die invulling te geven die je zou willen. Want je programma is echt vol en druk.
Een beetje de Esma die wij ook vanuit Waalwijk kennen, je leidt een Turbo leven. Alles in de hoogste versnelling.
Ik weet inmiddels dat je moeder ook in Turkije is, aan haar had ik regelmatig gevraagd hoe het met je ging.
Esma, doe iets met de indrukken die je krijgt, het is goed voor je ontwikkeling van mensenkennis, waardoor je leert dingen in te schatten en te relativeren. Daar heb je in je latere leven veel profijt van.
Heb je al br. en zr. ontmoet?
Wel leuk voor je dat je je eigen appartement hebt en dat toch alles voor je gedaan wordt en je geen omkijken hebt naar je was en het verzorgen van je maaltijden.
Dat noemen ze nou met je 'neus in de boter vallen', een beetje alle geluk hebben van wat de dingen van het moment zo leuk maken.
Geniet ervan wees voorzichtig en denk altijd goed na voor je dingen doet en beslissingen neemt.
Heel veel liefs en een dikke knuffel.
We zien met belangstelling je volgende berichtje tegemoet.
Paul en Lidia

Annelies Ulijn

Hey Esma
Wat leuk om weer van je te horen.Ik ben blij dat het goed met je gaat,en dat je zo veel meemaakt.De nederlandse delegatie was natuurlijk wel leuk,en zo te lezen hebben jullie leuke dingen gedaan,het congres zal ook wel interessant zijn geweest,weer wat anders dan onze congressen.Ikben blij dat je zo goed verzorgt wordt,en dat je zo veel mensen ontmoet,dat is goed voor je ontwikkeling en mensenkennis.Lieve Esma,denk ook nog 'n beetje aan ons hier in het kille nederland,weet dat je gemist wordt door alle br. en zr. en door mij.knuffel Annelies

Pieter van Iersel

Hi Esma.

hoe is het daar, met je werk, en bij de fam.

hier word het steeds meer winter, dus al vorst gehad.
mogelijk van de week sneeuw, en 11 graden vorst, vrijdag 3-12-2010.
dat word weer veel overlast, op wegen, en werk.
gelukkig, hebben we hier aadgas, en een cv.
maar over een maand word het al weer lichter.

en 612-2010, begind hier de pioniersschool.
met dat weer, wort het echt bbbbbrrrrrrrrrrrrrrr.

gr piet

josé en theo salfischberger senior

Goedenmorgen Esma,
Even weer een kort berichtje.
Vernomen dat het je stage best lukt.
Houd vol, het is voor je verdere ontwikkeling!
Met José en mij gaat het z'n (kwakkelende) gangetje.
In de gemeente zijn we volop bezig met het organiseren voor de pioniersschool en daaraansluitend is er van 21 t/m 23 januari 2011 ook nog de regeling voor de ouderlingen/dienaren Kbs in onze zaal!
Een drukke maar heerlijke tijd om er een hulpvaardig aandeel aan te mogen hebben. Leruk dat je Cor en Anna een felicitatie hebt gestuurd met hun 50-jarig huwelijk. Dat is echt liefdevol! Over 3 en half jaar zijn José en ik (als we het halen) aan de beurt.
Tjonge wat worden we oud hé. Hopelijk gaat het tot januari a.s. verder goed met jou. Wij zien uit naar de tijd dat je weer hier bent. Intussen genegen groetjes van José en Theo senior. LIEFS!!

joze

hallo esma even ook een kort schrijfen van mij
jou mailtje naar cor en anna heb ik in een boekwerk verwerkt leuk he zelfs uit turkyen zei cor krijgen we een felicitatie erg lief dat je er aan gedacht hebt hoe gaathet daar heb je al contact gehad in de gemeente daar ben er benieuwd naar nou tot hoors maar weer he doeien

fifie en peter

Haioo haiio lieve Esma,
ohhh wat vliegt de tijd toch...is het nu al inmiddels half december. Eindelijk vind ik even de tijd om een berichtje te doen aan jou.
Jouw dagen zijn ook druk gevuld lees ik wel. Natuurlijk doe je veel indrukken op en zal het combineren van leren en in praktijk brengen zo de nodige stress opleveren. Maar ik heb zo het idee dat je daar wel goed mee om kan gaan. Het is heerlijk om zo;n fijne familieband te hebben.
Er wordt goed voor je gezorgd en dat is een zorg minder voor je moeder denk ik,haha..
Jaja, het is inmiddels ook al weer tijd voor onze jaarlijkse midweekje weg. We hebben er allemaal weer zin in natuurlijk.
Lieve Esma, pas goed op jezelf (waar ik overigens niet aan twijfel) want je zult nu gemerkt hebben dat door alle drukte van je opleiding er wellicht minder echte tijd voor jezelf inzit om je op geestelijk gebied up to date te houden...zoals gezegd.....de tijd vliegt voorbij en voor je het weet ben je weer heerlijk bij ons.
Wij missen je en denken vaak aan je, lieve groet en kus van Peter en Fifie

josé en theo senior

Dag Esma,
Even een kort berichtje. Met ons gaat het redelijk. Hopelijk gaat het met jou nog steeds goed! Nog even en we kunnen jou begroeten in Waalwijk. Wij kijken daar naar uit, en om dan weer eens gezellig bij te praten., en te horen hoe je stage is verlopen. Momenteel is het na al de sneeuw en de kou regenachtig weer, bah, daar is niets aan. De pioniersschool is achter de rug, en het was een geestelijk versterkende ervaring voor de gemeente.
De broeders en zusters hebben zich bijzonder ingespannen en de pioniers haaden grote waardering en liefde voor alles wat voor hen was geregeld. Zo zie je maar weer dat Jehovah's geest de harten van velen kan openen om opbouwende dingen tot stand te brengen. Op 21, 22, 23 januari is er een ouderlingen/dienarenschool in onze Kon.zaal, ook dat zal weer een vermoeiend maar zeker geestelijk feest worden.Wel Esma hou het nog even vol en ontvang de genegen en hartelijke groeten van Joseeke en Theeke.
Een dikke knuffel!!

Hans

Das lang geleden ik kwam jullie namen bij toeval tegen.Jehovah s zegen

Piet Van Iersel

Hi, Esma.

Ja, we zitten zo meer weer ver van elkaar.
Eerst jij in Turkije.
En ik nu op St Maarten.
Waar ben jij nu?????

En is je stage plek goed verlopen.

Ik vermaak me hier wel.
Elke dag rond de 28 graden.
Echt iets anders dan in Nederland.

Groetjes aan je broer en Moeder.

Piet van Iersel